Om Hippson Market


 

Hippson Market är en webbtjänst för försäljning av hästar och begagnade prylar. Hippson Market ägs och drivs, som namnet antyder, av Hippson AB.

Anledningen till att vi beslutade att erbjuda en köp- och säljmarknad är att vi känner att det finns ett behov av en riktigt bra webbtjänst med fokus på enkelhet och mobilt användande.

Vi vet av erfarenhet från Hippson.se och vår app HorseNews att det i första hand är via mobilen som användarna vill ta del av vårt innehåll och vi är säkra på att det även är här som letandet efter en ny häst eller ett begagnat träns börjar. Hippson Market är därför i första hand framtagen för mobiltelefoner, men givetvis anpassad för att användas med en större skärm också.

Allt vi gör vill vi ska förmedla kunskap och inspiration till bättre ridning och hästhållning. Detta har vi tagit med oss till Hippson Market. Vi vill erbjuda en tjänst som ”hjälper” användarna genom den ofta ganska långa och krångliga processen med att köpa eller sälja en häst eller begagnad utrustning. På Hippson Market är alla annonser granskade av Hippsons personal innan de publiceras. Många av säljarna (och köparna) väljer även att verifiera sig med BankID, vilket gör att man kan känna sig säker på att den man kommunicerar med "är en riktig person". Genom att kommunicera via den inbyggda meddelandefunktionen väljer du själv när du känner dig så trygg med motparten att du vill lämna ut dina kontaktuppgifter.

Vi har även tagit fram utförliga checklistor och kontraktsmallar inför köpet. Denna del är dock något vi vill vidareutveckla framöver och vi tar mer än gärna emot era synpunkter på info@hippsonmarket.se.

Genom Hippsons stora räckvidd bland hästintresserade hoppas vi även kunna erbjuda de som lägger upp annonser på Hippson Market unika möjligheter att få spridning på sina annonser. Redan vid lanseringen av tjänsten går det att lägga till sin annons i det vi kallar Galleriet. Då syns annonser under två veckor på särskild plats på Hippson Market, på Hippson.se och i appen HorseNews.